Co vás přivedlo ke společné spolupráci?

sazavska-oaza-zdravi.jpg

Pavlíček

Před časem jsme se setkali při spolupráci při jiném projektu a poznali jsme blízkost našich názorů a ideálu v oblasti stravování.

Matějík
V lednu jsme rozjeli prodej zdravých jídel z Oázy pana Pavlíčka v naší tradiční jídelně v Lanškrouně. Náš nový projekt na to navazuje a nese název Sázavská Oáza zdraví.

Můžete více přiblížit program Sázavská Oáza zdraví?

Pavlíček
Tento projekt navazuje na několikaletý vývoj zdravého pečiva v Oáze zdraví. Jedná se o pečivo, které splňuje kritéria zdravé výživy.

Matějík
Je to kolekce přírodního pečiva vyráběného nekonvenčním způsobem. Zákazníkům se zájmem o zdravou výživu nabízíme nově v našich 25 prodejnách kolekci sedmi výrobků, které přinášejí zcela nový přístup v našem řemesle.

Můžete blíže specifikovat, co znamená nekonvenční pečivo?

Pavlíček

Je to pečivo, které se připravuje jiným než dnes běžným způsobem –jedná se o „původní“ přírodní pečivo, které obsahuje pouze přírodní složky. Veškeré pečivo je celozrnné – tudíž obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu a je daleko bohatší na minerály. Pokud bychom se bavili o sladkých druzích pečiva jako loupáčky a koláče tak ty jsou unikátně slazeny přírodním ječným sladem, u cukrářských výrobků – mrkvový a karobový řez jsme pro slazení použili velmi kvalitní přírodní třtinový cukr. Místo klasického kypřícího prášku používáme vinný kámen.

Matějík
Jen doplním, že výrobky jsou odrazem našeho zdravého myšlení a životního stylu, který v Sázavě razíme od počátku našeho podnikání. Nově jsme tuto snahu posunuli na vyšší úroveň.

Pro koho je toto nové pečivo určeno?

Pavlíček
Jsem přesvědčen, že výjimečnou čistou chutí může zaujmout každého člověka. Samozřejmě k němu mají blízko nejen lidé, kteří rádi jí něco výjimečného ale především ti, kteří se chtějí dobře starat o své tělo. Velmi zajímavé je i pro maminky s dětmi, které svým dětem chtějí dát to nejlepší.

Matějík
Myslím, že nejsou žádné limity. Každý, kdo jen trošku sleduje dění okolo potravin hledá svou cestu ke svému tělu. Přirozeně nejvíce zákazníků, kteří nově kupují tyto výrobky u nás má již zkušenosti s nákupy ve zdravých výživách, tam ale nabídka pečiva není příliš široká. Jsme přesvědčeni, že lidé budou více přecházet od konvenčního bílého pečiva na výrobky, které právě představujeme. Když to přeženu, jsem přesvědčen, že Sázavská Oáza zdraví je pečivo budoucnosti.

Chcete dodat ještě něco na závěr?

Společně
Budeme moc rádi, když se toto kvalitní pečivo rozšíří mezi co nejvíce lidí, protože jsme bytostně přesvědčeni, že opravdu záleží na tom co jíme.

Děkuji za rozhovor a přeji úspěch novému programu Sázavská Oáza zdraví a spoustu spokojených zákazníků.