Soutěž Sázavské Betlémy již zná své vítěze

Celkem dvacet čtyři základních škol, dětských výtvarných kroužků a dalších kolektivů se během prosince v našem regionu zapojilo do prvního ročníku soutěže Sázavské betlémy. Úkolem pro děti bylo vytvořit co nejhezčí chlebový betlém, o který se pak hlasovalo na speciálních webových stránkách.

Vítěz soutěže, kolektiv dětí z Dětského domova v Dolní Čermné, obdržel za svůj betlém 5000,- Kč na nákup výtvarných a sportovních potřeb od organizátora soutěže Pekárny a cukrárny Sázava.

Druhou hlavní cenu udělila odborná komise pod patronací Zbignieva Czendlika dětem z Tatenické školy. Také autoři tohoto betlému obdrží za svou snahu od organizátora soutěže prémii 5000 Kč na nákup výtvarných, sportovních či jiných potřeb dle svého uvážení.

„Velice nás potěšil zájem, který vyvolalo hlasování na webových stránkách“, říká jednatel společnosti Pekárna Sázava Dalibor Matějík. „Po prvních 24 hodinách na internetu hlasovalo přes 1200 návštěvníků. „ Ze soutěže bychom chtěli do příštích let udělat tradici, protože dle našeho názoru rozvíjí kreativitu a výtvarné cítění u dětí“, doplňuje pan Dalibor Matějík.
„Vítěznou prémii použijeme na zájmovou činnost našich dětí a rádi bychom také doplnili nějaké sportovní vybavení v našem dětském domově“, říká ředitel Dětského domova v Dolní Čermné Mgr. Pavel Skřeček.

Kontakt pro případné doplnění informací:

Jan Koubek
GSM: 602 489 303
Tel.: 463 351 520

Pekařství a cukrářství Sázava patří přes 20 let k předním výrobcům pekařských, cukrářských a lahůdkářských výrobků v Lanškrouně a přilehlém regionu. Společnost staví své podnikání na spojení tradice českého pekařství s nejnovějšími poznatky moderní ekologicky šetrné výroby.